Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att stundom söka förklara verkligheten, mera verkligheten, eller i vilket fall min egen, för andra människor. Ibland låter det sig göra även. Men om du tror dig veta ändå. Berätta inte, låt andra gissa istället.


Dagens förklarade ord 2020 06 12



Ytspänning
-
är den spänning du känner
av redan någonstans
nere i tårna eller maggropen.

Den äger en tendens att sprida
sig 'uppåt' samt kan mycket väl
hamna i den där soppan som så
populärt går under namnet 'hjärnan'.

Vilken borde finnas på plats
i huvudet. Stundom går det upp
en 'talgdank' eller ett 'ljus', det
stiger likt en bubbla upp till ytan
och så är det kokta i broccolin
även som 'helt färdigt' nog sedan.

(Hjärtat däremot är omtvistat
om en del människor ens har
något, de kanske har en sorts
pumpande muskel i vilket fall.)


(Texten har legat till sig några år i utkast.
Bilden är tagen med egen kamera i ett
varuhus köksavdelning. Färsk lax med
majonnäs och krönt kvist av grönt.
Färdig för grill och tindrande läckergom.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-31 11:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP