Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mindre nävar än mina har hamrat mot min framsida och som klandrat mig över att ljusets människor, väl får en eller annan sol i deras liv att skymmas eller slockna. Eller har jag drömt att jag själv bär på sådana minnen, lurar jag mig själv?


Om det inte finns några spöken...





...hur kan det då komma sig att det spökar?
Om det inte finns några 'osaliga andar' hur
kan det då komma sig att spåren av dem
fastnar på film?

Är de en sorts illusioner, ungefär som du
bevisligen kan se, hur någon plockar upp
ur en påse, saker som inte gärna kan få
plats i den?

Du ser oförklarliga händelser, som att saker
flyttar på sig eller att en person 'trollar bort'
saker och ting du med din sansade hjärna
själv inte kan förklara?

För, om det bevisligen finns illusionister
och deras förmåga att dig dupera. Då kan
det väl finnas illusioner 'få' kan tänkas som
(inte?) vilja förklara?


(Texten har legat i utkast
sedan 2020 06 18)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-29 20:43



Bookmark and Share


  ULJO
Intressant det där med oförklarliga händelser. Parapsykologi
2021-06-30

  Nanna X
Bra fråga.
2021-06-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP