Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det kommer till att förklara saker och ting för en mindre allmänhet har det fallit på min lott att göra just det. Trots att även andra textförfattare tyckt sig det fallit på just deras. En av dem återfanns förr i tidskriften MAD.


Filosofisk förklaringsmodell nr 4B






Örebro sägs vara
en sådan där
mysig mindre storstad,

med ett vatten
och en ö,
ett slott och

under sommarens tillvaro
även blir den
staden än större.

Emedan då en
eller annan människa
där syns så

som vilset vandra.
Förstå då att
det troligen är

en tocken turist.
Om en kamera
syns i bilden,

det troligen även
är som svaret.
Även om turister

stundom vill kunna
undvika ordet 'turist'
i sin egen

vokabulär just där
och som då.
Ledighet varar länge.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 388 gånger
Publicerad 2020-07-04 05:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP