Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport från en kyrkogård

Rapport från en kyrkogård
De gamla lönnarnas leverfläckiga fingrar
famlar efter försommarluften
Brisen för en malmklang från kyrkan på höjden
Är det bröllop? Är det dop?
Är det en jordevandring som ändats?
Lönnen skuggar viloplatser
Gravarnas välansade rader ser ut som
små små kolonilotter
Ägarna bor, läser vi, strax inunder.
Nej, klockorna ringer ut skolavslutningsungar!
Luften fylls av soldoftande,
sprittande sommarlovsförväntan!
Längs välkrattade grusgångar
dansar sorglösa, villkorligt frigivna
evighetslediga barn av tyngdlöshet.
Koloniägarna där under
överser med det……




Fri vers av Hansedvin
Läst 151 gånger
Publicerad 2020-07-04 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hansedvin
Hansedvin