Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hur man kan heta Harald? Det får du nog fråga hans föräldrar. Fast man kan ju heta litet av varje. Fråga gärna varför någon kan heta Erik men inte den fjortonde, Eller Hubert, Göran eller Klaus...


När en nära bekant tilll Harald (som heter Harald)




Harald är en sådan där märklig varelse som stundom 'faller i fars-tun' då han 'ser en tjusig tjej'. I andra människors ögon är det ju en helt ordinär tjej, en sådan där 'det går sjutton på dussinet' av. Men Harald har sina ögon 'litet för sig'. Ja, du känner nog till sorten. JO, JAG SA DET ATT... Du hörde mig redan andra gången? Men det där var ju... Jaså, du hade ditt huvud för dig? Jo, det är ju en sådan där som förklaring förstås. I alla fall så, när han ser en sexig tjej, då faller han en smula i farstun. Annat är det förstås då han blir eller tror sig vara, förälskad. Utfallet blir ganska snarlikt förstås, det vill säga att han beter sig som efter tre raka bira, svepta inom trettiosju minuter. Starköl förstås. Vanliga öl är det inte tal om där. Han är inte alkoholist eller så, blir bara knasig, på det viset en gång i veckan.
Det är då det kan låta ungefär så här.
- Jo, jag vill ha litet påfyllning här.
Servitrisen till den gossen.
- En kund får bara en portionerad mängd lax...
Här börjar hans (Haralds) karismatiska charm att verka och hon blir en schmula pååwerkad av den. Nu skall iinte du för dden delen låta dig bbörja påv erkasch...
Hon fortsätter strax därpå.
- ...till den stuvade laxen.
Varpå han schwarar.
- Laxen kkan du behålla, jag vill bara haha mer av den läckert stuvade potatisen.
En del kvinnor och män är just sådana, att de kan tänka sig att inta lunchen eller middagen, på en restaurang nära dig. De är nog sådana redan från 'början'.
Om du har en vän som råkar heta något och den vännen har en vän som bär omkring på precis 'samma' namn, bara är litet 'för sig', ja då vet du redan. Jag köper inte ditt hus. Du var inte riktigt med där? Ibland är en inte det. En mäklare, för hus, har börjat med att ha den raden på sitt visitkort. I reklam, kärlek och hat, där inga regler väl som finns?




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2020-07-16 07:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP