Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efterskalv

Det stora skalvet
fick alla nio världar
att kränga och svänga
i en jordbävning av en magnitud
ingen hade kunnat förutse.

Blås, blås på elden
under kitteln
djupt inne i berget.

Låt inlandsisen
istidsisen
smälta i en ordlös flod
och svepa med sig
alla tankar
alla sagor
om världen
och jaget
och detet
och duet
och jag vill
och jag kan inte.

Låt nuets iskalla droppe
träffa huden
igen och igen
som en rytm i en trollsång
med kraft att galdra
vandraren ur graven.

Det stora skalvet drar oss in
i nuets trollkrets.
Efterskalven skickar oss inåt
i alla de förflutenheter
en människa bär.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-24 11:02



Bookmark and Share


  swim
Det här är nog det bästa jag läst.
2020-07-24

  Kungskobran VIP
Marken skakar
under ragnarök
Finns det något kvar
för mig och dig
eller är allt förgjort
Ropar efter svar
som inte finns
Svävar bort
med röken från Ragna
för att aldrig återkomma




2020-07-24

  Briza media
Mytiskt, mystiskt och underbart!
2020-07-24

  Silverstripe
En text fylld av naturmagi och sejd! Kanske galdralag hade varit ett intressant versmått att använda? :)
2020-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP