Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sportdryck


 



Aporna från det fjärran berget

Sorgen per capita, vidunderligt

blå, och en galen hunger efter

mänsklig kontakt, i kön på ICA,

och vi springer runt med aporna

från det fjärran, sportdryck, berget,

det evigt blomstrande berget inom

oss alla när vi handlar kondomer

och Gunnar Ekelöf deklamerar

sitt mest lysande poem, det om

den ensamma människan, hon

som har klarat av att äntligen

vakna ur den grymma kollektiva

sömnen och som aldrig kollar på

TV och som är klar med sin sorg

Sverige är en själfullt tempererat

egen liten värld där folk är sjukligt

kåta så att det sjunger om asfalten

sommaren 1961, byxljummet renat

och ett hylandskt gemyt men nu är

det andra bullar med sportdryck

och kroppsfixerad högtryckstvätt

när man känner en enorm ömhet

för allt och alla så att tårarna flödar

Och man vill så gärna ha någon att

älska fullt ut när fläsket brinner vilt

och aporna från det fjärran berget

skriker ut sitt vredesmod över att

vara så bortglömt meningslösa.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2020-08-07 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP