Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med glimten i ögat. Men ändå...


Livet


Jag skulle så gärna vilja tro att själen lever vidare. Sedan, när alla tror att vi inte finns. Så vet vi bättre, där vi flyger omkring i våra själar. Vi sprids som aska över ängar och hav. Det är vackert. Men det är bara askan. Det är inte våra själar. Att allt skulle ta slut, det tycker jag är försynens värsta misslyckande.

Bli till och sedan födas. Det är en sak. Men att DÖ! och sedan aldrig mer..!! Nej, det är bara för dumt. Möjligen när man blivit 120 och kanske är lite trött, att man tycker det kan kvitta..? Jag gillar i alla fall inte tanken. Jag har en katt som snart fyller fjorton år så han är gammal nu men han är också helt emot. Han vill jaga möss och fredagsmysa i soffan i många år än. Så han spinner på.




Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-09-08 17:02



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En fin text med många tankar kring vårat liv på jorden; med både allvar och ibland lättsam ton.
Angående katten; den spinner trygg, där har vi en del att lära, att leva i nuet...
2020-10-16

  Lehva VIP
Jag är också emot att det helt bara tar slut. Tänker iallafall att jag ska försöka ta det lugnt. Vill vara kvar så länge som möjligt och bland annat fredagsmysa =)
2020-09-12

  Gunwale VIP
Livet vill livet; vi lever och därför vill vi leva. Om döden har vi väl mest gissningar. Många an mina anhöriga har dött (varav ett barn), men just nu vill jag ändå leva för alltid, just för att livet är livet.
2020-09-11

  Annie b'larsson VIP
Ja, men jag tycker man ska respektera att människor har olika tankar om detta. Och vem kan säga vem som har rätt eller fel?
2020-09-10

  Lars Thorelli VIP
Alla människor bär dessa tankar ända tills man har sänkt ner en anhörigs aska i ett hål i marken eller betraktat ett alldeles nyfött barn.
Det kan vara så att vi lever våra liv som i en liten parentes mellan två oändligheter
2020-09-10

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Fint funderat. Jag vill tro på att vi fortsätter, annars känns det alldeles för meningslöst.
2020-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP