Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn

Lyfter mitt ansikte mot regnet
känner dess friska svala vatten
strömma mot mitt ansikte
fuktar mina läppar
slickar mig om munnen
njuter
suger i mig livet

Lyssnar till vattnet
som porlar längs grusvägen
och ringlar sig ner mot diket
Regnet ett levande väsen,
sugs upp av en girig jord
som aldrig tycks få nog

Du ger oss allt spirande liv
släcker vår törst
ångande grönska
glittrande pärlor
lukter som man alltid minns
Utan dig inget liv




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-09-22 18:26



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så finstämt. Tycker särskilt om den sista radens konstaterande.
2020-09-24

  Respons VIP
En fin hyllning till det rena vatten som vi ofta tar för självklart.
2020-09-24

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text om vattnets betydelse!
2020-09-23

  Öknens Ros VIP
Det livgivande vattnet, en välsignelse för människan.
2020-09-23

  Feliaxel VIP
Välbehövligt
2020-09-23

  bibbi ahrnstedt
Ja vatten som är livsviktigt, fint funna ord och dikt
2020-09-22

  ULJO
Det oumbärliga vattnet
2020-09-22

  AiA Maria den fria
Viktigt o vackert om livgivande vatten

Tack!
2020-09-22

    ej medlem längre
Alla tiders eviga vatten
fin text
2020-09-22

  Sparvögat VIP
En fin hyllning till det livgivande regnets tårar...
2020-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP