Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Struket av G. Palm

Inför de bosniska hantverkarnas ankomst
måste den hårt organiserade,
kulturlagrade trerummaren
- min sörmländska retreat -
demonteras, stuvas om,
ses med nya, lätt förskräckta ögon,
och samtidigt bjudas upprensning
på obsolet teknik
från tidigare decennier;
härvor av sladdar
bakom skrivbord och hyllor
och gamla hårddiskar
som inte surrat på många år

Det hamras, ganska stillsamt,
i grannlägenheter
när extrafönstren monteras
över de förefintliga rutorna,
men detta är förebudet,
dagarna innan,
om den bosniska invasionen
av min retreat

Jag ska föreslå dem en kompromiss,
en förhandlingslösning,
för allt har jag inte kunnat flytta,
efter trettiofyra boår

Igår, i Röda Korsets lokal
inne i centrum,
hittade jag Göran Palms
”Dikter på vers och prosa”
från 1976,
som blev inspiration
till den här socialrealistiska
ordanhopningen,
och väckte minnet
av den enda gång vi träffades,
när jag förmådde Palm
att stryka sista raden
i dikten Havet
i diktsamlingen Själens furir,
och han spontant skrev
”Struket av G. Palm”
vid överstrykningen

Ja, tiden flyger, människorna störtar!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-29 09:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP