Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(född 0916)


Som en människa

i en gränd i gamla stan finns en fläkt som snurrar
sänder ut vibrationer, surrar, försvinner bort mellan stationer
och i tunneln till tricken står spelemannen han som kan alla sticken
och reciterar som vanligt, distraherar

samma dag som du föddes dog jag för hundra år sedan i en annan tid
och i mörkret, där i skiftet, precis innan ljuset, möts vi ibland du och jag och jag förstår att när du om natten naken reser har jag bidragit till din svid

(kanske är det därför dina vänner tycker du är reserverad, att du är så svår att nå)

men tror att du vet, liksom jag att vi dansar, leker och chansar, lär
att vi letar efter något nytt, liv, och precis som du längtar jag efter att hålla någon kär

det är som att luta sig för långt ut över räcket på bron,
tillfällen när man nästan helt har tappat tron
när man hör
hur bäckens mörka vatten kallar
hur det pärlar och porlar, ropar och skvalar
långt där nere i det djupa
finns något som talar, svallar!

å hur det suggestivt närmar sig
det som simmar inom
när vi vet att vi inte kommer att stupa
inte heller denna gång

för det finns en längtan,
en röst långt ini,
i mig, i dig, inom oss,
en trängtan
som ger tröst till så mycket mer
(än banala rim)
förstås!

så som frön faller i juni
lämnar det spår
så som regn mot rutan på bilen när du kör
eller som löven, som nu faller och dör
i en slags epilog

för den som skriver inre brev,
uttalar ord som aldrig uttalats
när det dunkla har vällt över,
har tippats omkull och lagts i mull,
där maskar krälar

den som finner ord
för alla som letar porer,
små gångar,
tunnlar, att gräva sig ur
för att komma ut

som en människa




Övriga genrer av ßluie VIP
Läst 761 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2020-10-05 20:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
träna på verbsbindning
2020-10-26

  Elaine.S VIP
Wow, vad kan jag säga mer. Jo att jag blir berörd först genom orden som är skrivna och sen ännu mer berörd när jag hör orden läsas. Att bli berörd är nåt verkligen bra och det var dina ord som gjorde detta. Tack
2020-10-26

  den nakna poeten
ursäkta mitt språk men vilken jävla resa vilken dikt satan i gatan vad vackert skriven och berättad jag är tagen och imponerad på alla sätt Bravo !!!
2020-10-25

  Sparvögat VIP
Mycket berörande om människans längtan och saknad i skrivandets inre liv...
Stor applåd!


2020-10-06

  Kajan VIP
Mycket stämningsfull och gripande med en underliggande desperation. Stor applåd för att du gjort något annorlunda som faktiskt lyfter texten; modigt tycker jag.
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

ßluie
ßluie VIP