Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utbränd

Är jag något förbränt
som speglas i mörkret
som speglar det förgångna
i askan

en vilsen själ
ett ödets nyck
eller svalnande stjärna

ett spår av det som varit
minnen som falnar
och tunnas ut till intet




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-11 00:01



Bookmark and Share


  Respons VIP
En vacker bild av en tragisk tanke.
2020-10-14

  ULJO
Ålderdomen vår vånda
2020-10-12

  Kungskobran VIP
Att bli gammal är ett ok
men man blir förunderligt klok,
ser galenskaperna segla förbi
när man närmar sig sitt sorti
men känner sig underbart fri
2020-10-11

  Blomma-Stjärna VIP
text som väcker mina tankar då jag identifierar mig!

i liv som falnar, finns också liv
i glöd finns små gnistor som kan flamma

i oss äldre finns minnen från förr
som kanske kan roa eller väcka någon
att göra ett bra val

en gammal människa må vara mer långsam och kanske ha svårt för att ta in och lära en myckenhet av nya sätt att hantera livet, ny teknik t.ex. men
det kan vara bra det - tänk om mänskligheten glömmer bort gamla hantverk, glömmer bort hur man lagar mat från grunden och annat viktigt vid kriser?

vi äldre kanske har mer behov av kontinuitet, distans och vila men vi kan ändå bli förälskade på nytt och vi kan också längta efter att pröva nytt!
2020-10-11

  Briza media
Väl fångat om frågorna efter utbrändhet. Stillsamt och vackert. Gillar särskilt den svalna de stjärnan.
2020-10-11

  AiA Maria den fria
Tidevarv komma

Tidevarv gå

Själen består


Tack!
2020-10-11

  Öknens Ros VIP
Av jord är du kommen, till jord ska du åter varda. Det är vårt öde.
2020-10-11

  Sparvögat VIP
Även en utbränd eld kan blossa upp och börja brinna igen...
Vackra, vemodiga ord!
2020-10-11

  Kajan VIP
Mycket allvar i denna dikt, som ingjuter karga bilder i ens inre. Bra är den dock.
2020-10-11

  bibbi ahrnstedt
Svåra tankar och känslor om hur det kan bli
2020-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP