Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Råttan och den halvätna pizzan

I spåren av den rådande pandemin

Fick begreppet råttan i pizzan

En ny definition 

Ty nu kan de fritt i staden härja

Springa i otäta hus ut och in

Ligga i buskarna och mätta trycka

Ty de behöver inte Anticimex mat äta

 

När pizzarester ligger slängda i vart gathörn

Är det för dem att bland godsaker välja och vraka

För det sägs ju i ordstävet som så att

"När katten är borta dansar råttorna på borden"

Och samma sak gäller visst nu

 

Vi sitter hemma och ensamma trycker

Medan råttorna på gatorna har fest 

Njuter hela natten av friheten de har

Och samlar godsaker till sina bon

Där ligger de sedan och jäser sig stora

Medan Anticimex kämpar i motvind

Och vi får känna doften av asätna lik




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-12 08:28



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Ett storstadsproblem som är svårt att få bukt med.
2020-10-12

  Marita Ohlquist VIP
Människans slarv gynnar råttorna, de förökar sig i en nästan ofattbar hastighet.
2020-10-12

  Kaptenlöjtnant
Ja usch, det sägs att det finns fler råttor än människor i staden
2020-10-12

  ULJO
Svårt att utrota dessa odjur.
2020-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP