Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillstånd världen, livet och nuet

 

 
På det galna nöjesfältet
såg jag bara jävligt
missnöjda och prydligt
korrekta människor
som höll inne med alla
sina starkaste känslor.
Många psykiskt sjuka
individer är i många
avseenden mycket mer
psykiskt friska än de
många psykiskt friska.
På Hamnplans allmänt
snuskiga allmänna toalett
i Örebro så häckar några
hemlösa knarkare under
nätterna och tycker att
det är väl fullständigt OK.
På en begravning så sitter
hela församlingen och
skrattar åt livets, världens
och dödens hela orimlighet
Det fullkomligt gränslöst
omänskliga samhällets
slemmiga surrealism
som står folk upp i halsen,
och prästen skrattar högst
åt hela tillvaron som är en
bisarr cirkus och han själv
en löjlig clown som inte
har en susning vad han
han pratar och predikar om.
Några härligt vrånga ungar
har bestämt sig för att aldrig
bli vuxna och att bli allvarligt
tunga rebeller som Greta.
Det som förgiftar människorna
är så utbrett och normalt att
ingen lägger märke till det.
Kärlek kan inte köpas för
pengar och tiden är ingenting,
ty femtio år sedan händer nu.
En medelålders kvinna ställde
sig framför tåget i förmiddags.
Hon hade ingenting att leva för
och hennes råa ångest var en
demon med ett påklistrat leende
inom psykiatrin, världen håller på
att gå under tror man bestämt
när man blickar ut över allt jävla
eländes soptippar av misär och
den mänskliga dysfunktionens
alla katastrofala snilleblixtar av
högmod, godtycke, beskäftighet.
Varje enskild människas briljant
kompromisslösa uppror på alla
fronter, plan och dimensioner.
Världen är i ett upplösningstillstånd
och det finns inget att hålla sig fast
i förutom kärleken och sanningen.
Vi borrar oss in mot det underbara
ljuset långt inom oss, det finns ingen
som kan hindra och distrahera oss.
 
 



Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2020-10-13 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP