Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Angående att bli vuxen


 



Igår så hade jag det

grandiosa privilegiet

att möta en riktig

och alldeles äkta

människa.

I hans ena öga

såg jag sanningen,

och i hans andra öga

såg jag ett klart

brinnande hopp.

Jag är så trött på

vissa omogna blinda

optimister som i sin

klart vilsna positivism

vädjande desperat

ringer mitt i nätterna

för att få råd och stöd

som om jag vore deras

pappa eller psykoterapeut

och att deras liv plötsligt

är på fullt och blodigt allvar

eftersom deras partners är

psykopater, notoriska

svikare och fan och

hans psyksjuk moster.

Trettioåriga människor

som inte har vuxit upp och

blivit vuxna och som saknar

självbevarelsedrift och förnuft.

Så jag föredrar starkt min nya

vän, han som med ett fullmoget

omdöme talar sanning och ger

människor kartor och ett klart

brinnande hopp som lyser i

världens kaosartade natt.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2020-10-13 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP