Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmen

Jag vaknade, det känns som jag inte sovit någonting.
Tittar mig omkring i rummet, den stora svarta kommoden blänker.
Ett svagt månljus lyser in genom gardinen , träffar spegeln som reflekterar en svag strimma av gult ljus på väggen.
Hur länge har jag sovit? trevar efter knappen på lampan
hittar den till slut, kisar med ögonen när ljuset tänds. Har bara sovit en timme.
Släcker lampan och sjunker tillbaka på kudden , vrider mig bort från ljusstrimman och försöker somna.
Drar lakanet så högt upp jag kan.
Tankar flyger genom mitt huvud, låter mig inte koppla av. Vrider och vänder mig i sängen. Måste somna om tänker jag, att gå upp gör det hela värre, det vet jag.
Efter lång tid av plåga måste jag till sist ha somnat.
När jag vaknar har det ljusnat i rummet, kommer i håg drömmen som alltid kommer igen. Jag står vid ett stup och tror att jag kan flyga men är ändå osäker, mina kompisar ropar hoppa din fegis, du säger ju att du kan flyga.

Jag tar mod till mig och hoppar sträcker ut armarna, flyger inte, faller rakt ner men landar ändå mjukt på marken.
Denna dröm kommer igen i olika skepnader och jag vaknar alltid genomsvettig när jag landar.
Måste få slut på drömmen, det är den som gör att jag vaknar .

Klockan är bara fem, det är ingen ide att försöka somna om.
Sätter mig vid datorn och skriver dessa rader, markerar och trycker sedan hårt på "ta bort." Får se om det hjälper.




Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-15 19:09



Bookmark and Share


  ULJO
Sömn är verkligen en vetenskap
2020-10-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om sömnsvårigheter!
2020-10-16

  AiA Maria den fria
Själen som ”släpper loss” när kroppen vilar...

Tack!
2020-10-15

  bibbi ahrnstedt
Roligt, nej det gick ju inte att ta bort. Vilken ingående beskrivning av en natt som är svår att sova
2020-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP