Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Like A Moth


Jag faller ur denna dag

Dagarna är minnesplatser

Hela världen är min sovplats

Drömskeppet stävar
över världens yttersta

I Big Bangs frontlinje
är jag en state-of-the-art samuraj;

tankens vassa stål viner

Hägglund gav Knausgård gav Célan

Jag har gott om blyerts
och nya vänner

Tiden i retreaten är ren bonus

Tillvaron byggs ut,
idé för idé,
ansikte för ansikte

Min gamla vän
från Nordiska Musikdagar 2007 ringer
efter min röst; ordanhopningsvisa texter
ur tid och rum

Inget år är förlorat,
ingen generation heller:

Almanackan sorterar tillfälliga visten

Liven är dödens utsmyckade pauser

Tankarna stiger
ur otanksamheten
som termikbubblor
ur rapsfälten,
bemängda med segelflygplan
ur 1940-talets ariska ideologier

You're moving like a moth
far off to the right
in my field of vision;
a disturbance
in this awkward calm,
out of focus,
just barely brushing past my mind-set,
touch and go,
disappearing into birdsong and wind;
two instances balancing each other
into a tense equilibrium;

my legs solid steel,
meeting up at my gender;
my observations rolling spheres
of MIG-welded steel,
cold and absolutely smooth
sci-fi objects
in the back of my mind;

out of reach
at arm length's distance;
old words keeping vigil
at my speech

no matter what




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2020-10-18 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP