Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Går att sjunga till Ola Magnells helt underbara sång, "Blues för Amadeus". Se länk nedan.


Skördad vid födseln  

 

Gräsligheten växer i hans lund

Förhindrar honom att få minsta blund

I de ögon som för mycket sett

Av väjningar från sånt som aldrig skett

Trots att han är ensam får han aldrig va ifred

Ty vålnaderna de marscherar fram i täta led

 

 

Ett perforerat hjärta söker skydd

Från varje ytlig själ som är beprydd

Med materiella, självbelåtna flin

Där kredd och flis är enda poesin

Men hjärtat som är hålslaget det hoppas någon gång

Finna sig en tvilling innan livets undergång

 

 

Men hur begärlig är en individ

En socialt och själsligt invalid

Som gjort det till sin enda sanna plikt

Att va till lags och undvika konflikt?

Men bröstet bär ett frö av hopp, men inte törs han tro

Att detta vackra embryo skall leva fritt och gro

 

 

Omringad av hat och självförakt

Har kärleken till slut om livet bragts

Men kanske om han träffar rätt person

Kan väcka den till reinkarnation

 

 

Gräsligheten är nu snår och sly

Och hjärtat kräver någon som kan sy

Ihop varenda sprucken liten söm

Så han slipper förtvina i en dröm

Men hur kan man tarva kärlek av en annan fin gestalt

När man sig själv och sin person föraktar mest av allt?




* * *

 

Blues för Amadeus - Ola Magnell

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Judas Ekholm VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-21 18:44



Bookmark and Share


  Briza media
Mycket som berör i och mellan dessa rader. Ett sårbart och modigt hopp tittar fram! Mycket vackert.
2020-10-30

  Malin Tyberg VIP
Tänkvärd och klarsynt. Att nå den som är "dold av natt" är inte lätt. Tänker på en vers "du vet väl om att du är värdefull, att du är älskad för din egen skull för ingen annan är som Du." Lätt att säga, men samtidigt blir vi till i våra upplevelser av oss själva.
2020-10-25

  Öknens Ros VIP
En självbild som av livets hårda törnar blivit kantstött, men inte utan hopp om livet.
2020-10-22

    Lena Staaf VIP
Smärtsam och ändå med glimtar av hopp. Många vackra ordbilder med temat växande, gräs/gräsligheter, frö/embryo. Bokmärker.
2020-10-22

  Solweig Jansson VIP
Så ömsint, och elegant rimmat, om en känslig själ ! Av mästaren i genren - Bokmärker !
2020-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP