Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den tvångsmässiga godheten







 



Dina ögon är som två fyrar

i min själs mörka och

oändliga natt när du sänder

ut en kärlek blixtrande av

ett ursinne som aldrig ger upp

Min existens var förintad och

du sträckte ned dina händer

i avgrunden när alarmklockorna

skrek i ett svart solsken av skräck

Din röst och dina ord tinade upp

min förstening när jag insåg att

jag måste sätta en gräns för

människor och deras förvirrade

tvångsmässiga lögnaktighet

I vår sanningssökande dialog

kunde jag sakta bygga upp en

hållbar och fast grundstruktur

i mitt obeskrivliga skenande kaos

Du lärde mig att älska och den

första jag gav min kärlek var du

Du är godheten personifierad

och de bästa dagarna i livet är

dessa dagar fyllda med vårt ljus.














 





 




 





Fri vers (Prosapoesi) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-28 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP