Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

F.R.I.D.R.I.F.T. II (apropå Rousseau)

Man har kallat
drifterna bestiala
instinkterna distinkt
infernala
animalt beklagliga
fastslagit lusterna
som förkastliga
fast de är
oantastliga
djurets drifter
är rena, vackra, klara
omedelbara
i sig själva
helt förklarade
hos oss blir de
dock förslavade
vi rubbar rytmen
den blir stel
tappar synken
och får fel
puls, går ur fas
så förtvivlan föds
ur extas
och en självbild
som ger sken
av sin dygd
av att vara ren
när den väger mer
än syndens tyngd
så skala ner
intill benet
se din skugga
dämpa skenet
bli ett djur
för djur är också
människor,
kanske mer




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lustverket VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-10 00:44



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tillbaka till naturen.....
2020-11-11

  AiA Maria den fria
”skala av ner till benet”...med det är allt sagt

Tack!
2020-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP