Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusnande flagor



dunkeldiset kokar
bland trädklykorna


ångorna glider nerför
stammarna utmed


kåkgrunderna letar
håligheter att sippra in


igenom där en svalnande
blektärd sol inte förmår


luckra upp beckmörkret
och varsla om vårens inträde


i vårt undanskymda inre kyffe
dit ljusnande flagor ännu nå




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-10 12:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina ord ligger som ett skimmer över tillvaron och skänker den hopp och ljus.
2020-11-15

  Elinor Sörensson VIP
"Dunkeldiset" och "blektärd",
vilka härliga ord!

Från naturens ångande livskraft till värmande hjärteljuseld.

Tycker mycket om denna text!
2020-11-11

  AiA Maria den fria

så finns...alltid...ljus i mörkret!

Förföriskt vackert skriftat!


Tack!
2020-11-11

    Lena Staaf VIP
Fint om höstmörkret, "dunkeldiset", härligt ord! Suggestiva bilder.
2020-11-10

  Solstrale VIP
Ja för en poet och en trädgårdsmästare börjar våren i oktober!

Mycket skickligt skrivet! Perfektion!
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP