Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tydda av ingen, strödda

Alla på sorgehåll,
inom sorgens räckvidd,
runt en daglighet
som vibrerar;
en ljudande cymbal
i omgivningens cirkulatur,
i sorgens vida flöde

Allt håller sorgen an,
tills den bryter vallen,
väller in
över vardagen
som havet
över Holland 1953

Sorglöshetens solkatter
fladdrar
över sorgens ansikte
som ficklampornas ljusstrutar
över Sfinxen
i Egyptens natt;
som vitpapprade böner
intryckta
i Klagomurens skrevor;
som balettdansösernas monokromi
i gamla stumfilmer;
som Anna Greta Wides
efterlämnanden
i en resväska på en vind

Alla dessa liv
är åminnelser
i sorgens grundmur;
notskrift
över saknadens partitur,
med plats åt alla instrument;

år som ger ord
och slutligen tecken,
tydda av ingen, strödda




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 114 gånger
Publicerad 2020-11-17 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP