Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sann berättelse


Dödens omen

Det var på senhösten i vår sommarstuga på västkusten.
Stormen piskade havet, vågorna vräkte sig över skäret utanför holmen.
På natten kom snöblasket, det skallrade i rutorna och snön lade sig som pansar utanpå fönstren.
Vi sov oroligt, på natten hade jag en dröm.
Vi satt alla vid ett långbord , min morbror satt mitt på långsidan .
Plötsligt så kom mina kusiner intågande på rad för att hämta mat,
skall du bli redare som det är i familjen ropade min morbror till sin äldsta son,
Sedan ställde han sig upp och sade, allt är slut.

Jag vaknade och tittade på klockan, den var två.
På morgonen berättade jag min dröm för min fru.
Senare samma dag ringde min kusin, pappa dog i natt, när då frågade jag,
vid 2 tiden.




Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-29 09:16



Bookmark and Share


  Margit Grell
Gränsöverskridande och mycket fin inledning. Skapar spänning.
2020-11-30

  AiA Maria den fria

Reflekterar över att det finns så många plan av verklighet
Här en delad del av en för många okänd o ovan verklighet
För mig-lika naturlig som när jag är ”vaken”.

Tack för berikande text som öppnar nya dimensioner!


2020-11-29

  Feliaxel VIP
Märkliga saker kan hända
2020-11-29

  Lottie Ålhed VIP
En sanndröm Fint beskriven.
2020-11-29

  Öknens Ros VIP
Ruggig (sann)dröm, märklig är drömmarnas värld.
2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP