Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggdans

En del av oss
kommer alltid att dansa i skuggorna.

Det inre mörkret
slumrar som ett foster i själen.
Vaknar
lättväckt som en vakthund
slåss en stund
mot verklighetens sega hinnor
förlorar
somnar om.

Bara genom stora smärtor
kan mörkret födas in i ljuset.

I drömmen
har kärleken sipprat in i varje skrymsla.
I drömmen
har vi aldrig övergett oss själva.
I drömmen
älskar vi oss som den gudomliga modern
och den himmelske älskaren.

Älska dig själv
så som du vill bli älskad
av din nästa.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-29 11:28



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Gillar den, särskilt första hälften. Bra.
2020-12-11

  Burn

"Bara genom stora smärtor
kan mörkret födas in i ljuset."

Ja!

Och de tre slutraderna får mig att associera:

Kriga och kämpa för dig själv
lika mycket som du älskar dig själv
för ingen annan kommer att göra det åt dig.

Så låt kärleken bli ett kraftfullt verb: Gör allt du kan för dig själv!
Ta till vad som än krävs!

Sedan är de två första raderna underbart vackra! Det fascinerande är hur de går att tolka på så vitt skilda sätt, det gör dem mångfacetterade och djupa. Gillar dem skarpt.

Och så blir jag sugen på att dansa - i skuggorna! :)

2020-11-29

  Koloristen
"Den himmelske älskaren" får mig att tänka på Arne Jarricks bok med samma titel.
2020-11-29

  Briza media
Mycket fint! Poetiskt och innehållsrikt med vackert budskap.
2020-11-29

    ej medlem längre
Vilken vacker dans ut ur de mörka skuggorna och in i ljuset. Dina gestaltningar är som starkast när de lyfter sig ut mörkret som levande gestalter. Kanske är allt bara en dröm?
2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP