Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Daggkyss och längtanston 2


i höstens
blickande bärnstensiris

speglar horisonten
sin längtanston

medan sprödvinden
strör maskrosfröord
över daggkysst äng

skarven mellan
sommarångande
steg och höstkliv är
ännu inte helt täckt

madrigaler rullar
fortfarande runt
träden virar in

djurens löpgångar
med det tudelade ljuset

i herdehyddan kvardröjer
flöjten i tystnad

glödögon kolnar
medan fårahjorden flyttas

och den mojnande pust
tar mark bland mossor
och blåbärsgömmor




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-04 17:30



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Stämningsfullt med ett stänk av mystik. Vindlande vacker text
2020-12-04

  angela Täubert fd Jansson VIP
Jag förstår bara hälften men det låter förträffligt när jag läser dikten högt för mig själv.
2020-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, ser, hör och känner!
2020-12-04

  Öknens Ros VIP
Underbart ordflöde!
2020-12-04

  AiA Maria den fria

Era gemensamma magiska toner ljuder kraftfullt!

Tack!
2020-12-04

  AiA Maria den fria

Himlafröjd
o jordaglädje
löper likt en gobeläng
i varje skapat ords vibration

Alldeles, alldeles underbart!

Tack!
2020-12-04

  Solstrale VIP
Häftigt med häftiga ord och ordvecklingar ord liksom knopparna slår ut i mängder av ordvaser, mellanrummen blir som duk där meningarna som tallrikar fyllda med associationer ... Häftigt var ordet!
2020-12-04
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP