Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pepparkaksteg har jag frågat efter i butiken, men den tillfrågade i personalen ser bara ut som ett frågetecken, och den frågan har jag ändå haft på tungan ett par veckor nu. Jag äter inte kakorna, men tycker om att kunna syna sdegen...


Dagens förklarade ord 2037 12 07




Pepparkaksteg
-
går det verkligen att höra
på ett ord hur det bör stavas?

En vilja att sätta ned foten
har en ju fått för sig

skall vara som dela ut en örfil,
bara mera tänkt troligen....




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-24 20:54



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
jag har pepparkakor på stege jag gärna lånar ut ...
2021-12-28

  Monika A Mirsch VIP
hmmm ... måst ta mej en funderare ... tär liksom på logiken ....
2021-12-28

  Nanna X
Klart man måste sätta ner foten, hur skulle man annars kunna gå?

En bra språkvetenskaplig förklaring av Gunwale!

God Jul!
2021-12-25

  Gunwale VIP
Tonassimilation, närmare bestämt kontaktassimilation. Ännu närmare bestämt: progressiv assimilation.
D:et i pepparkaksdeg blir tonlöst (=t) eftersom föregående bokstav (som det alltså har kontakt med!) är tonlöst (s).
Nä, de gårinte åhörahuret ordschka stavas.
2021-12-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP