Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

3,9 miljoner ansökningar uppehållstillstånd i Storbritannien

Storbritannien och EU har bara 48 timmar på sig att komma överens om en överenskommelse för att undvika en rörig Brexit 3,9 miljoner ansökningar om uppehållstillstånd.

 

Polacker och rumäner, i toppen av européer som har ansökt om uppehåll i Storbritannien 773 840 polacker och 670 600 rumäner har ansökt om uppehållstillstånd i Storbritannien, i det sammanhang där invandringsreglerna ändras för européer territoriet i detta land från och med januari 2021.

 

Enligt uppgifter från The3Million, som försvarar europeiska medborgares intressen i Storbritannien, har bland annat 401800 italienare, 306 350 portugisiska, 246 600 spanjorer och 154 460 fransmän lämnat in sådana ansökningar, enligt AFP.

 

I slutet av september hade de brittiska myndigheterna fått 3,9 miljoner ansökningar, varav 56% av de sökande fick status som permanent bosatt för personer som hade bott i Storbritannien i minst fem år, vilket skulle göra det möjligt för dem att fortsätta arbeta. arbeta och få social hjälp efter Brexit.

 

En andel av 42% av de sökande fick status som tillfälligt bosatt och 2% av ansökningarna avvisades, drogs tillbaka eller ansågs ogiltiga.

 

Mer än en tredjedel av de nästan 17 000 avvisade ansökningarna riktar sig till rumänska medborgare. The3Million Association fruktar att tusentals utsatta européer i Storbritannien - äldre eller sjuka, arbetare i osäkra förhållanden eller de utan internetåtkomst - riskerar att förlora sina liv. rättigheter på grund av Brexit och som inte kan tillämpas före 30 juni 2021.

 

Storbritannien lämnade officiellt Europeiska unionen den 31 januari i år, efter 47 års medlemskap i blocket, men har gått in i en övergångsperiod där förbindelserna mellan London och Bryssel regleras av EU-lagstiftningen för att erbjuda dem till medborgarna. och företag tid att anpassa sig.

 

London har redan uteslutit att skjuta upp övergångsperioden efter den 31 december 2020, trots att man måste fokusera på att bekämpa COVID-19-epidemin, som har förbrukat stora ekonomiska resurser för den brittiska regeringen.

 

I avsaknad av ett avtal, ett extremt troligt scenario, kommer det framtida handelsförhållandet mellan EU och Storbritannien att regleras av Världshandelsorganisationens regler och för London finns det en risk för ett brutalt ekonomiskt brott med EU-blocket.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-08 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP