Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Onyx

Ett av mina hjärtan
är en strand
svart som natten
är den sanden,
och alla stenar
är av onyx
gryningsglöden glimmar
och från horisonten
ekar det av tomhet
vågorna av tystnad
sköljer stenar rena
så de blir runda, blanka,
mörka, heta, hårda
den stranden, den minns
alla solar som gått upp
alla stormar, stolta somrar
våta tårar, vintervårar
och sanden minns en ande
den tecknar linjer,
linjer utav dig
den röda, född av solen
lysande som solen
i svarta rymders öken
där tomma ögon söker
ljus, som du kan andas
ut, bara du kan andas
ljus, som skimrar
rött, med rosa dagrar
vill jag blandas
nya dagar randas




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-12-09 00:35



Bookmark and Share


  MagisterZ
Dina ord rullar lika rätt och vackert som vågorna på din (onyx-)strand. Bravo!
2022-11-08

  Love Kölle
Jättefin dikt! Gillar dels bildspråket - som skapar en väldigt drömsk, på en och samma gång nästa eterisk men samtidigt väldigt konkret och igenkännbar, stämning. Dels själv språket i sig, hur dikten s.a.s. ”låter”. Väldigt bra rytmer, underbara alliterationer. Helt klart en av de bästa dikter jag läst på poeter.se!
2020-12-29

  smultronbergen VIP
Det här var mysigt o särskilt ett av mina
hjärtan är en strand och ”stranden tecknar ...
jag tänker att diktjaget beskriver en
person som sett allt o för mig kan
diktjaget enbart se och känna allt
utifrån den skapelsens lyster
Fint.
2020-12-29

  Lustverket VIP
Tackar ödmjukt :)
2020-12-09

  Black raven VIP
Åh vad fin. Den här dikten är så vacker.
2020-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP