Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Remiss



Rörelse i atmosfären
Rummets rymd

Intressanta fenomen
Fysiska analyser

Fysiologisk expertis
Datasimulering

Spänningar i universum
Kosmos fångar

Tidens mörker
Obekant hopplöshet




Fri vers av Owe Öst VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-09 02:06



Bookmark and Share


    Sefarge VIP

"Kosmologiskt"
Diktat med djup
och lätthet!


2020-12-10

  blyvitt VIP
Här kom ett antal ord emot mig som fick mig att tänka på hur vi människor hela tiden försöker att få grepp om vår verklighet, samtidigt som ingenting egentligen någonsin kommer att bli särskilt säkert. Stannar man för länge i denna otrygghet, då kan man förlora fotfästet. Vad är det för mening med att utforska, om vi ändå allihop ska dö, om det ingen mening finns, då det finns frågor som kanske aldrig kan besvaras, och universum sträcker sig bortom horisonten - människans verklighetsuppfattning kanske inte tillräckligt sofistikerad för att kunna ta in och sätta ord på den oändlighet vi är del av.

Vad finns bortom analysen? Vi blir Aniaras fångar, jorden krymper till ett litet sandkorn i en mörkblå rymd, och vi bråkar om atomerna i detta sandkorn, om atomernas beståndsdelar, om till och mindre saker än så.

Nu vet jag ju självklart inte om detta är vad du ville förmedla, men det här är de tankar som rullade ut sig själva inuti mig.

Intressant ord som titel, på engelska "blameworthy carelessness shown in slackness, forgetfulness, or neglect" och på svenska "utsändande av förslag för bedömning och yttrande".

Attraktiv och i många dimensioner stimulerande text!
2020-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Owe Öst
Owe Öst VIP