Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomten och snöängeln

Stenhjärta ishjärta och svaga andetag 

En doft av pepparkakor och glögg 

Julen har varit på intervju med snöängeln 

De möttes av en skogsstjärnas mossbeklädda 

Milda grågröna sken i gryningens tystnad 

Där utbytte de tankar om livet som sagoväsen

För att sedan skiljas i samförstånd och återvända 

Till sin egen del av fantasins oändliga möjligheter 

För att uppfylla människors önskningar 

De som de inte ens är medvetna om att de har

Men verkligen behöver få uppleva 

För att få känna spänning i vardagen

Det som får den att andas framtidshopp

Och ger hela tillvaron en doft av vinteräpplen 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-18 06:58



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja det var i sanning riktigt bra skrivet, och andemeningen i att ge och få för att tända hoppet, i all enkelhet vi hoppas på detta mirakel och önskar oss att covid-19 skall dö ut!
2020-12-21

  Monika A Mirsch VIP
Tack för din fina dikt och tack för smakfulla `vinteräpplen'. Jag njuter..
2020-12-20

  Marita Ohlquist VIP
I dessa bistra tider
behöver vi all hjälp som finns att få
så att vi med glädje tillförsikt
mot framtiden kan gå!
2020-12-18

  Nanna X
Skönt att få veta att det finns några som värnar om människors önskningar i dessa oroliga tider.
2020-12-18

  ULJO
Gillas. "En doft av pepparkakor och glögg"
2020-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP