Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tänker dig varje dag klokuggla



säker på även du tänker på
vad tider som dessa följder kan få
för våra fyrbenta vänner, som finns
vid vår sida
som är beroende av vår omvårdnad
de ger oss så mycket villkorslös kärlek
i stunder då själen behöver
sorgen jag känner vid tanken
så mycket och mera ändå de fått lida
för människans onda sida

tänker någon endaste på
då de hämtar valpar och kattungar
att de har skrivit ett livstidskontrakt
och inte med djävulen skapat en pakt
nyttjar de sköra enbart för stunden
då ensamhet och rädsla
blir den enda röst som driver själen

tänker någon på att då hjulen börjar rulla
och den fyrbente vännen lämnas därhän
överges utefter vägarna då tiden inte längre finns
att dem ägna
knuten till Djurskyddet har sett
och hört alltför mycket egoister det finns
nej jag ger inget
för Janusansikten som krossar människor och djur
och även vår natur de skövlar
den stumma sorgen i ögat finner ingen bryr sig
då den överges på trappan
vandrar vilsen ut i natten
och krossas under bildäcken
finns du Gud överger du dessa kärlekslösa

dessvärre finns även smugglare som över gränserna
gömmer dessa små knyten i bilar under säten
och i burar
helt uttorkade nedbajsade kommer fram
de måste avlivas för smittan de bär
VAD TÄNKER MÄNNISKOR PÅ
SOM ALDRIG LÄRT SIG TA HÄNSYN
ELLER BRY SIG OM
ANNAT ÄN SIG SJÄLVA
OCH SIN EGEN ÖVERLEVNAD

hur kan någon endaste lyfta sin hand och dräpa
med tankar ord och gärningar
Det visar på vad som finns under ytan









Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-19 10:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP