Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkt klockan fyra..


Det ljusnar
hälsar någon
på min
promenad

En som vill
göra
en annan
människa glad

- Javisst nog
är det väl så

svarar jag sedan
och fortsätter gå

Längs
regnvåt gata

under en
himmel grå

Jag svarar:
- Javisst !
Visst är det väl så

För jag vill ju
så gärna göra
en vänlig själ glad

Fastän det regnar
och det enda ljus
jag ser är gatlyktans
sken

När klockan bara är
fyra
och inte alls sen




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-29 16:22



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Din mötande trafik såg kanske ljuset i dig, den mötande! Du har kanske en ljus aura... Det tror jag, dina hoppfyllda texter med allt i livet du belyser för oss vittnar nog om detta!
2020-12-30

    Lena Staaf VIP
Bra att göra varandra glada. Men lätt är det inte.
2020-12-29

  Larz Gustafsson VIP
En antites till Evert Taubes fina sång om den sköna sommaren.
2020-12-29

  Kungskobran VIP
Härlig promenad i gaslyktans sken,
här på ön måste vi ha ficklampa efter kl 16
2020-12-29

  morgonstjärna VIP
vintersolståndet var 21 dec och varje dag därefter ljusnar det
och vaccinet har börjat delas ut
men det tar tid enligt egen erfarenhet vända ett skepp


2020-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP