Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kyrkklocka från 1555 stulen av nazisterna

En kyrkklocka från 1555 stulen av nazisterna, återvände till Polen den 29 december 2020, omjustering av klocka polen gammal klocka polerad polis nazism nazister En kyrkklocka från 1555 kommer att återlämnas till Polen 77 år efter att nazisterna stal den under andra världskriget, rapporterar BBC. UD tillkännager nya villkor för dem som kommer in i Polen och Belgien. Vad ... Församlingarna i Slawiecice (södra Polen) började leta efter den gamla klockan för två år sedan. Enligt det tyska stiftet Münster hade de tur, eftersom nazisterna smälte omkring 80 000 klockor för att skapa vapen och ammunition. En polsk pastor ringde klockan i Münster. Enligt stiftet fann Marian Bednarek den 400 kilo långa klockan i en bok. Han hade varit obemärkt i två decennier, tillsammans med två andra klockor, på innergården i stadens katolska kyrka. Efter kriget återlämnades några klockor som inte smälts ned för sin metall, men 1300 som konfiskerades från östra territorier som Polen hölls ursprungligen på en klockkyrkogård i Hamburg och fotografier av dem förvarades i ett arkiv i Nürnberg. Stiftet sade att brittiska militära myndigheter hade förbjudit att klockor återlämnades i öster, och endast i gengäld hade de lånats ut till församlingar i gamla Västtyskland. Klockan skickas inte tillbaka till sitt ursprung på grund av pandemin. När han kommer till St. Catherine kommer att vara i form av ett permanent lån, eftersom det officiellt tillhör den tyska staten. "Efter 77 år spelar det ingen roll om vi väntar ytterligare en månad", säger Hans Manek, en före detta bosatt i Slawiecice katolska kyrka i Münster.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 105 gånger
Publicerad 2020-12-30 07:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP