Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stegen i korridoren

Hör stegen försvinna bort i korridoren

De hårda bestämda

Som tydligt visar att de vet vart de är på väg

De tysta försiktiga

Som verkar vilja gömma sig

De hasande långsamma

Som andas tyngd och trötthet

De snabba lätta

Som andas glädje över att var i rörelse

 

Men jag hör även stegen utan bärare

De som är minnen från svunna tider

De kommer och försvinner lika plötsligt

Lämnar en isande kyla efter sig

Och en undran i min själ




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-07 06:52



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Du har en slags pedagogiskt diktande, en aforisms ande med en prosaisms själ och livsromantikerns dröm...
2021-01-11

  helenita VIP
”Stegen utan bärare”
Bra diktat!
2021-01-08

  Nanna X
Att lyssna till steg kan lära en mycket...
2021-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP