Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom himmelens fåglar



När regnet strilar
i strida strömmar
som ångertårar
och sorgsna drömmar

och himmelen klär sig
i gråmunkens kappa

kan den inre människan
i sin cell
tända ett ljus
som liknar gryningen

och i dess ljus
sända det ohörda
till det Oerhörda

som brevduvor

bortom
himmelens
fåglar.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-12-31 13:03



Bookmark and Share


  Kiffe
Mkt fint skrivet och beskrivet
2021-03-05

  Bibbi VIP
Bedårande fin.
2021-02-26

  Sommarnattsljus
Mycket vackert andligt innehåll som tilltalar mig lika mycket som slutraderna och titeln
2021-01-14

  ResenärGenomLivet VIP
Du tänder hoppets ljus med dina ord...må varje människa tända sitt ljus och så lysa upp världen...
2021-01-05

  Kajan VIP
Inte en bokstav för mycket, och fullständigt tonsäkert rakt igenom, mycket fin.
2021-01-03

    ej medlem längre
Dina ord flyger friare än alla fåglar. Märkligt vackert och mäktigt.
2021-01-03

  Minkki VIP
Märkligt. Titeln som slutrader är perfekt. vanligen brukar jag reagera negativt, nu märkte jag upprepningen först vid omläsningen. Fina bilder synliggör det osynliga - den inre människan i sin cell - ett ljus som liknar gryningen - Bokmärker!
2021-01-02

  Maiah VIP
Andäktigt vackra bilder
2021-01-01

  Solweig Jansson VIP
Tycker mycket om !
2020-12-31

  Eva Langrath VIP
Det finns en ödmjuk ton i texten som jag tar till mig.
2020-12-31

  Emanuel Sigridsson VIP
En strikt inre logik, läger ut tomheten på ett märkligt sätt med punkt. Det kommer inget svar. Brevduvan återvänder inte. Effektfullt!
2020-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP