Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Torkel brukar duscha på onsdagar och bada på lördagar, dammsuga på söndagar och handla på torsdagar och tisdagar. Fredagen brukar han 'vika' för vila, meditation och 'raj raj', blink blink med ögona böj...


Något litet om Torkels onsdag





Torkel sitter i karet när han duschar
för att kunna vrida av och på kranen
när han tvättar sig. Ibland sjunger han
lågt för sig själv och a capella eller med
en för stunden påhittad melodi,

han bara sjunger av hjärtats lust som oftast.
På litet olika dialekter även, påhittad skånska,
verkliga landsändar med egna svängar o uttal,
ofta just för stunden påfunna.
Exempelvis som följer

Jag är naken om nätterna och sover på naglarna
bakar i hallen och springer runt pallen
cyklar kring riket och gärna i diket
och så förstås förbi fiket
där sitter nog Barbro
och Göstas vän
Sture me
djure'

Sedan kan han gå och lägga sig i sängen för å törke
och ser en gammal film från förra seklet.
En gammal deckare, drama eller actionkomedi
eller så ringer en vän mitt i och stör.

Om han vill att telefonen säkert skall ringa,
då blundar han som för att sova
och inom två röda minuter ringer någon
som 'bara vill höra en röst'.



(Skrevs 2021 01 04)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 127 gånger
Publicerad 2022-01-09 16:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP