Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dygen grär

Här,
med kroppen drypande
av år;
skelettet:
en skugglik upprepning
av andra skelett
i en blandad kör,
överlagrad
i en variation på ett anatema,
med ett tåg genom ödemarken
uppdykande
som en försiktighetsåtgärd
i hörselns yttre perimeter,
bortom slymarkernas igenvuxna
utdikningar,
med Vildhustruns snabba tandborstning
i auditivt följe
på gryningens vassa egg
i bottenvåningens dunkel

Jag kupar sinnet
över diktarlampans bräckning
och återgår
till ett uthärdligt ingenting
med hud och rumstemperatur
och det tunga täckets försäkring
om ännu en dagning
i kosmiskt övervåld
och spöklika änglakörer från Kürten,
med suveräna svårtillgängligheter
på tungan,
medan järnbruken står och skakar
i historieböckerna
och lufttrycken utjämnas
i vinande ljudkonst
genom plötsliga dörrspringor
och anddragande glänt

Livet slår ut
åt alla håll
i morgonens oöverblickbara accelerans

Man vet aldrig vad man har,
vad man får,
uppvaknande på rygg
i sina vänners namn;
veckan släpande som en mantel;
varje dag påkroppad
och tilltrollad,
magiskt gestikulerad
i minnen av segelflygplan
och industrisomrar;
törster släckta, hungrar stillade
och kättjor ejakulerade;
åldrar uttunnade
och makligt upplösta
i en slags beskäftig tröst

Kattens metabolism värmer
genom lakanet

Skoterspåren står
som tvivelaktiga förbindelser
genom skogstrakterna,
då och då korsande
skidspårens poetiska utläggningar
och den fysiska träningens
intellektuella överlägsenhet

Allting
låter som en javanesisk gamelan
när det sammanfattas;
doftar som sandelträrökelse
och domnande musklers vila
vid elden
efter ett liv i rörelse;
fonem och skogar i ring
runt den sjunkande,
samlad i klar majoritet
i denna kropps envälde,
i profil
och rakt framifrån,
hormonglad
och synapsljus;
blyertspennan lyft,
tanken tinglande
och tanglande
i samlad onomatopoetik
och fenomenologisk tropp
förbi ett antal sopcontainrar
på vägen till ICA

Året
var ett gammalt väggur
som ven, knäppte, väste,
slog och drog sig
i bondtölperiets skumma finrum,
bakom ryggen
på alla dagligheter

När tankarna befinner sig
på annat håll
kan hjärtslagen förväxlas
med inbrottsförsök
i avfolkningsbygderna

Man står och faller
med varseblivning
och frontallobsfunktion,
men jag befolkar
den här mångrestaurerade kroppen
mellan skål och vägg
medan tiden stupar
som blicken nerför Pyramidpasset




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2021-01-05 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP