Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Isen lägger sig

En spröd hinna läger sig över viken
sjögräs syns vaja under isen
Petar på den sköra hinnan
den spricker, sprids som glasskärvor

Den bleka solen gnistrar
speglar granars skugga
i den tysta ytan
av fruset vatten

Gräset på ängen är frostvitt
böjer sig ner av kölden
ännu har snön inte kommit
vintern håller andan




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-01-06 14:24



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Målerisk dikt om vinterns antågande
2021-01-10

  Margit Grell
Bildskapande!
2021-01-07

  Öknens Ros VIP
Vacker vy till vacker dikt!
2021-01-07

  AiA Maria den fria

Andäktigt!


Tack!
2021-01-06

    Sefarge VIP
Sprödkänslig hyllning
Till Kung Bore kall-
mörka årstid!
;)


2021-01-06

  bibbi ahrnstedt
Oh, jag håller andan för det är så vackert diktat
2021-01-06

  Lottie Ålhed VIP
En fridfull vacker bild.
2021-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP