Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten vimsar gärna omkring och ger 'svar' ungefär så där svävande som gärna politiker och andra kändisar gör. -Hur kändes det att vinna loppet? -Jo, klockan är slagen ungefär kvart över tre. Ryktet säger att just en 'stockholmare'...


Konsten att parkera ett fordon...




...har blivit föremål för diskussioner ända
sedan fordon faktiskt kom så att säga i svang.
Motordriven ungdom exempelvis,
kommer ofta mer än bara på glid.

De vill gärna ha en smula 'fart och fläkt'.
Det är en av orsakerna till att tävlingar
med häst och vagn, vilka förekom även f. k.

(Inte försäkringskassans förkortning
den här gången, utan den svenska versionen
av 'kristen tideräkning')

Tävlingar voro utlysta
'redan på den gamla goda tiden',
då par som inte förstod att gifta sig
enligt 'kristna värderingar'

för sådär en femtusen år sedan,
redan då bröt en smula mot det som sedan
skulle bli sett som mera vanligt förekommande.

'Är du inte döpt, gudars avföda, då kan du välja,
mellan döden genom drunkning
eller att bli döpt genom dränkning'

eftersom simundervisningen inte riktigt
kommit igång än och blivit mera allmän.

I Rom och på en del andra ställen,
långt innan trav och galopp kunde satsas en smula på,
där var det nog 'liv i luckan'.
Då Brutalité syntes tävla mot sin modige mindre man.

De tävlade nog två i taget, vägarna genom skog och Mark,
över stock och Sten, gjorde sig inte så breda på den tiden.

Fortsättning följer, det är dags att 'nana kudden'
som en väninna gillar att uttrycka sig.

Var var jag nu, i historier besk rivning en?
En annan glömmer så lätt ansvar och än mer ansvar.



(Texten har legat i utkast
sedan 12/1 2021)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-19 19:58



Bookmark and Share


  Fale Bure VIP
Circo Massimo?
2022-07-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP