Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Inte själva sjukdomen i sig och dess efterverkningar, utan just i samband med att köa för någonting. En eller annan katastrof, utöver julhandel, rea av olika slag, kan visa på vad ordet 'iver' kan stå för, ta sig för uttryck i mänsklig from.


Vad skönt att det är corona...

En del hotell byggs på det viset att våning tretton är till för förvaring av det som brukar kunna finnas i ett förråd. (Kan jag få ett rum på första eller andra våningen, det kan ju bli utrymning av olika skäl. Då vill jag kunna hoppa ut genom fönstret, jag ser att ni har buskage under fönstren, det är bra för jag har ett sådant behov av att få landa mjukt) En del gäster har skrock eller tror på, för säkerhets skull, om det skulle ligga någonting i saken, så bör en gäst inte kunna boka rum på trettonde våningen eller ens ett nummer på ett rum som innehåller siffran tretton. Nu höjs röster för att göra samma sak med siffran sex. Inte på grund av skrock den här gången, utan för att det finns religiösa skäl. Samtidigt är det så att i olika länder och regioner där olika tal är 'mer olycksdrabbade' än de mer vanliga talen. En del tal har lycka över sig. (7 i talet 007) Sedan finns det människor som har rent personliga föreställningar om vilka tal som för otur, tur med sig, samt vilka tal som är neutrala. (Kan jag få rum 1007, tack!) Ett sätt är förstås att bara ta emot gäster som betraktar siffror som neutrala över lag. Eller att inte bygga hotell högre än fem våningar. Det är dock inte alltid möjligt att göra så.
I andra fall så handlar det om stressade människor som vill lämna en butik så fort som möjligt just när de kommer fram till kassan. De har alltså velat 'komma före i kön' eller 'tränga sig', leta efter en kassa med få kunder i, så de själva kan lämna butiken 'så fort som möjligt'. Extra vanligt var detta före 'pestens tid'. Nu hotar det att komma tillbaka. Men ännu i litet knepiga tider, råder en sorts idé om att avstånd skall hållas, vilket en del jeppar vill kunna betrakta som 'nonsens' och 'inte gälla för en del av sig själva utvalda och speciella personer'. Det finns tråkigt nog människor som blir utsedda till en sorts 'vardagshjältar' för att försöker upprätthålla regler kring 'ordning och reda', vilka gärna proteserar mot att en del människor verkar vilja hävda att de tillhör en eller annan priviligierad grupp. Det litet märkliga med fenomen i kön, är att precis samma personer som blir stressade just i 'kömiljö', strosar gärna in i en affär, som om de hade 'all tid i världen'. Sedan går dessa människor omkring i butiken som om de var där på semester eller i vart fall upptäcktsfärd. Bara för att sedan bli en smula 'skogstokiga' just när de befinner sig stå och stampa och inte verkar 'komma någonstans'. Klinisk forskning har visat att detta fenomen kan iakttas i vilka miljöer som helst, som har någon sorts kösystem. Som exempelvis bilköer, kö till att få ett nytt organ på större sjukhus samt att få en möjligt ledig plats på en skola, yrkesskola, gymnasium, universitet eller kurs av något slag. I köer finns det alltid människor med 'särskilda skäl' för att kunna komma 'före i kön'.
Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2021-01-21 12:34Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Se där möjlig våda av kaffe, fråga annars gärna 'Affe', andra dricka förståndigt choklad, kanske även i Rosenbad, te kan även det göra sitt, istället för att stöna om andras 'shit'...
2021-01-21

  ULJO VIP
Din titel kan nog få några att sätta kaffet i vrångstrupen. Fast jag förstår syftet.
2021-01-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP