Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ISBN 9780262039383

Tiden är flack och tunn
i uppvaknandets luftiga försiktighet,
när drömmarnas vrakgods skjuts åt sidan,
med bara en svag doft
av surrealistiska insikter
läckande
genom säkerhetsamnesin

Tingen står omkring mig,
styva i sin tinglighet,
och själv är jag ett ting som tänker

Tankarna är ting i sig

Jag stiger i första februaris morgon
som i en marockansk jellabia;
barfotar mig ner
i kökets uppenbarhet;
vattenkokaren
och fönstren ut mot hästhagarnas djupa snö;
mitt självmedvetande
lämnande en tunn slöja av egocentricitet
efter sig
i trappans halvspiral

Allt som skett ligger och väntar,
vrider och vänder sig
under blickarna
från denna dags version
av mig själv
- men hur mycket av det jag gör
är i själva verket något som sker;
grundämnenas dans,
kemins virtuella sakframställan
i Kosmos kvantmekaniska tomteverkstad,
processer i processer;
som tärnornas pendelslag över klotet,
sydpol till nordpol, nordpol till sydpol
i alltings efterlevnad
av evolutionens självförvållade partitur,
utan tillstymmelse
till en Herbert von Karajan, Bernard Haitink
eller Esa-Pekka Salonen
på pulpeten;
ja, utan pulpet!

I concur,
make an effort of due acceptance,
and have Douglas Kahn escort me
down The Energies in the Arts;
ISBN 9780262039383




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2021-02-01 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP