Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Året är 2021...


... och månaden är februari...

Jag gick till Coop för att handla
och lägga ett brev i lådan på väg dit.
Det var kallt om fingrarna
trots både handskar och vantar.

Stunden innan hade jag befriat
delar av trädgården från snö
och skrapat fram en gång
från terassdörren över trädäcket.

Var tionde meter var revirmärkt
i gult av flinka hanhundar.
Det var lätt att beräkma
hur långt jag gick.

Råkor och kajor satt
ute på gången och i gräset
nära Maria Magdalena kyrka
och pickade i sig sädeskorn.

Jag tänkte på min svärmor.
Hon skulle ha fyllt nittiosex idag.
Min mor blev nittiofyra.
Ett tag till så är vi jämngamla.

De döda har ingen ålder; de är tidlösa.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-09 13:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Likt i ens sinnen en härdsmälta, där går i gräset var hjälte o hjälta, en dag eller kanske afton bärs sorg, som en stor erfarenhet till borg, ett liv för vart sinne lik flodens delta...
2021-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP