Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
USA: Tidigare president Donald Trump frikändes på lördag efter en omröstning i senaten som anklagades för att ha uppmuntrat uppror i samband med våldet den 6 januari.


"Make America Great Again, har precis börjat"

 

 

 

Donald Trump reagerade efter omröstningen i senaten och sa att allt som hände var "en häxjakt". Senatorer röstade 57% av de 100 för att döma miljardären. Det skulle emellertid ha tagit två tredjedelar av överhuset för att fatta en skyldig dom, det måste ha följts av ett förbud mot att inneha offentligt ämbete.

Tidigare president Donald Trump är i en andra rättegång mot honom för "uppmuntrande uppror." "Vår magnifika, historiska och patriotiska rörelse, Make America Great Again, har precis börjat", sade Trump i ett uttalande och upprepade sitt bud på en "häxjakt".

Jag syndar den första reaktionen på domen, den 74-åriga före detta presidenten verkade förbereda sig för framtiden. "Under de kommande månaderna kommer jag att ha mycket att dela med dig och jag ser fram emot att fortsätta vårt otroliga äventyr för Amerikas storhet", sa han.

 

Han förblev tyst på lördag. Joe Biden kan börja på en ny sida i sitt ordförandeskap och undkomma den gigantiska skuggan av denna process som monopoliserar media och kongress. Hans omedelbara prioritet är att senaten och representanthuset ska rösta om sin återhämtningsplan på 1,9 biljoner dollar för den amerikanska ekonomin, som har drabbats hårt av COVID-19-pandemin.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2021-02-14 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP