Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggornas värld

Jag går en kvälls promenad
Tomma gator,
natten faller på,
lyktor tänds, ljusgula ljus
Stannar upp ett tag
ser mig omkring
ingen människa syns till
är jag ensam i stan?

En taxibil sveper förbi
med "ledigt" tänt
skall jag stoppa den?
nej jag går vidare.
Nu syns Klarabergskanalen där nere
det svarta vattnet strömmar förbi.

Plötsligt rycker jag till,
en röst, hur står det till?
en människa i denna tysta värld
jag vänder mig om.
En liten luggsliten man står där,
det är nog bra säger jag.
Nog säger han, följ med mig
här kan du inte stå.

Jag följer med, var skall vi gå?
vi går och går, rätt som det är
är vi framme
En skyddad plats under bron.
Skuggor syns, det är mina vänner säger han
sätt dig ner, han ger mig en filt
Välkommen hörs ett mummel

Här kan du sova ut och vara trygg säger han
jag ser mig om, bylten ligga tätt samman
Jag lägger mig ner och somnar
fullständigt utmattad
Vaknar ibland, ser mig
oroligt omkring, här kan du vara
trygg säger han

Jag vaknar med ett ryck och ser mig om
Det har ljusnat. Reser mig upp stelfrusen
Ljudet från bilar hörs från bron
alla är försvunna,
bara en smutsig filt och tidningspapper
som jag legat på finns kvar.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-02 09:30



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om en natt i skuggornas värld!
2021-03-03

  ULJO
En mardröm. Skulle jag vilja säga.
2021-03-02

  Öknens Ros VIP
Oväntat möte i natten med oanade följder.
2021-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP