Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om stjärnors luminositet

 

     

           En stjärna
                lyser
     sällan           ensam
           på himlen
En stjärna är ofta summan
       av två eller flera
   En stjärnas ljusstyrka
   kommer sällan ensam
     En stjärna kan vara
        svag i sig själv
          och låna ljuset
             från andra
     Är stjärnors ljus alltid
      starkare ju närmare
         de befinner sig

      Måste stjärnors ljus
                minska
         bara för att de är
              långt borta

     Räknas stjärnor bara
      för att de är många 
      Kan en liten stjärna
          lysa starkare
                 ändå

                   

 




Fri vers (Fri form) av Miss Deliria
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-06 14:24



Bookmark and Share


  Owe Öst VIP
Kosmisk vision och jordisk visdom
2021-03-06

  petter rost
Ett bråddjup under en len smeksam yta, som en sensibel hud.
2021-03-06

  Larz Gustafsson VIP
"Stars
live in the evening
But the very young
needs the Sun..."
(Blondie)
2021-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Miss Deliria
Miss Deliria