Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ofelia - upplöst akvarell

 

Ibland faller tystnaden

som ett regn över orden

när akvarellen upplöses

 

Likt Ofelia sover jag

med vidöppna ögon

utan att kunna vakna

 

Näckrosor binder mig

fast vid tjärnens botten

som av en osynlig hand

 

De vita blombladen

håller mitt ansikte

flytande över ytan

 

Fullmånen speglar sitt ljus

av silver i mina ögon

där galenskapen drömmer

 

Natten stryker ut alla tankar

om den mörka roten i djupet

som om den inte längre fanns

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Miss Deliria
Läst 223 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-05-15 12:11



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En fulländad dikt! Utsökt bildspråk!
2021-05-19

  petter rost
Ännu en triumf för din poesis Nya röst, eller egentligare din poetiska muns läpprörelser. Ofelia och näckrosorna känner jag igen hos dig, då var det fr a som metaforer de satte spår. Den kraften finns givetvis kvar, men här kommer de i en lite ny språklig dräkt som gör dem omöjliga att få av sig, av kroppen där de fäster. Och slutstrofen är i sin mjuka attack så vacker att den nästan går sönder.
2021-05-18

  Lustverket VIP
Vacker! Gillar den
2021-05-18

  Horace
Ofelia har alltid förbryllat mig
Blev hon tokig på riktigt
Eller låtsades hon bli
Hamlet och tog sig
Ett bad? Skalden
Slarvade väl en
Aning med
Hennes
Liv

En natt med Hamlet
Och sedan flera
Med Benedick

Pharmakon
2021-05-16

  Kungskobran VIP
Fint stämmningsfullt
2021-05-15

  Owe Öst VIP
En mörk och vacker bild
av en inre stämning
med djup

2021-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Miss Deliria
Miss Deliria