Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Var människa ska älskas!

Å jag frågade varför tiden banar,
Jag får nöja mig,
Att du ej svara mig.

Och jag får nöja mig,
Hur denna jord skall mala,
Min lilla hjärna,
Lilla själ,
Tvingades till jorden,
men ingen att älska dig…

Och nej,
Jag ska inte förneka,
Nej att jag längtar efter kärleken.
Och nej, jag skall ej säga,
för ful är jag,
så ful jag måste,
fråga om någon kan ta mig ändå?

Så ful min hjärna,
min ångest och oro,
Men nog är jag människa,
och älskvärd ändå?
Jag nog är jag tvingad, till jorden som lider,
du är denna människa,
och därmed var människa,
ja, därmed var människa,
är älskvärd som få!




Fri vers (Fri form) av max andreewitch
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-09 23:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

max andreewitch
max andreewitch