Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måste jag förstå?

Ska jag också greppa detta ord,
Att jag som ännu bara kommit hit.
Ska vänja mig att detta satt vid samma bord.
Och gör den levnadsglade, kall och vit.

Ska jag som aldrig valde liv,
Och när det väl kom,
Fick känna vid.
Vad andra kan betyda,
Men nu jag måste lyda.
Detta skärande förundrande,
En värld, fast ständigt blundande…

Ska jag, som vanlig själar stå,
Och handskas med dess stora tyngd,
Och faktum rå.
Att smärtan bär i mer än vad detta livet bjöd.
Jag ska greppa detta ord,
som kallas död.




Fri vers av max andreewitch
Läst 135 gånger
Publicerad 2022-02-11 09:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

max andreewitch
max andreewitch