Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Another day in paradise


En sådan dag

Snöblaskigt regn över mögliga gräsmattor
och grå regnstinna moln ovanför.

Väcktes i morse av väckarklockans signal
mitt i en dröm där jag trodde jag redan var vaken
och låg och väntade på att klockan skulle ringa. 

Sömndrucken när jag vaknade på riktigt
och stängde av den skrällande manicken.

Morgontidningen hade utbärararen inte
orkat peta ner i lådan utan den låg
genomsur på marken - huvudvärken stegrades.

Googlade fram numret till Tidningsbärarna
men numret var för gammalt.
Rimgde ett nummer till som bara ledde till en telefonröst.

Det är en sådan dag när jag skulle
struntat i väckarklockan och somnat om.

Men så tänkte jag på alla
stackars kungligheter och kändisar
som lider och blir intervjuade i tv,
och då bleknade mina problem.

Vad är väl lite huvudvärk
och en oläsbar morgontidning 
i jämförelse med deras bekymmer?

Regnet har upphört, gråmolnen bukar sig än
och blaskan ligger lika dyngsur i köket.

 

Marsregn




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-12 12:48



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hellre slask än snö.
Bore måste dö!
2021-03-12

  lodjuret/seglare VIP
Texten är läst och bokmärkt, frågan är bara om jag hinner läsa den för en vän.
2021-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP