Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jaget har ibland 'något på tungan'. Undrar så vad det kan vara. Själv har jag ofta varit den mer tankspridda typen. Jag har aldrig varit ung, ser du. Jag 'kom igår' och det är min egen ursäkt. Vilken är din?


Ursäkten som sådan (5-3-5)





Lova mig att du aldrig
blir äldre än så här.
Själen kanske inte har ålder,

men det har kroppen och
det är den som firar
födelsedag, även om jaget är

med på ett hörn och
hoppas på som förväntad utdelning.
Om du skulle råka bli

vuxen något mera fort än
förväntat, är risken förvånansvärt stor.
Att du blir precis så

där stel, trist och fantasilös,
som du gärna inbillar dig
det innebär att bli 'vuxen'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-14 05:12



Bookmark and Share


  Nanna X
Tack så mycket ; )
2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP